ΑρχικήΔιατροφική Αξία

Διατροφική Αξία

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΤΗC ΠΟΛΗC

Διατροφική Αξία

Το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης μας ξυπνά γλυκές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων και συνδυάζει ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, παράδοσης και τιμής. Είναι ένα αγνό και γευστικό προϊόν καθώς η συνταγή του αποτελείται από πέντε βασικά υλικά - αλεύρι σίτου, αλάτι, νερό, σουσάμι και μαγιά . Έχει μόνο 85 θερμίδες, κάτι που το καθιστά  ιδανικό σνακ ή πρωινό ακόμα και για όσους βρίσκονται σε δίαιτα. Δίνει στον οργανισμό ζωντάνια και ενέργεια που χρειάζονται όλες οι ηλικίες από τα παιδιά έως τους ηλικιωμένους, καθώς είναι βασική πηγή υδατανθράκων κ πρωτεϊνών.  Οι σπόροι  σουσαμιού που χρησιμοποιούνται καλύπτουν το ¼ των ημερήσιων αναγκών μας σε ασβέστιο, καθώς επίσης περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1,Β2,Β5.

Η παρουσία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό, το καθιστούν ένα δυνατό σύμμαχο της υγείας κυρίως στις δυτικές κοινωνίες. Τα τελευταία χρόνια το σουσάμι έχει σχετιστεί με την πρόληψη και την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων, όπως διάφορες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στην πορεία του μέσα στο χρόνο, προσθέσαμε τυρί ώστε να αποκτήσει πιο γαργαλιστική γεύση, ή σοκολάτα για να το απολαμβάνουν και οι λάτρεις του γλυκού.

Δείτε εδώ, την διατροφικά αξία του κουλουριού.